9,4
Leef! Makelaars-Taxateurs
HAARLEM
  • Enthousiasme: 9,6
  • Snelheid van reageren: 9,5
  • Afspraken nakomen: 9,7
  • Creativiteit: 9,1
  • Marktkennis: 9,5
Neem nu contact op
10
04 oktober 2017
Nick Visser
Al vanaf het eerste moment is Leef makelaars een hele betrokken partij geweest die mij op de juiste manier heeft geadviseerd bij het verkopen van mijn woning. Ik kreeg een eerlijk verhaal over waarde en verkoopstrategie.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
25 september 2017
Yvonne en Mark
In onze zoektocht naar een geschikte makelaar hebben we uiteindelijk gekozen voor Leef! makelaars. We zochten een makelaar die ons zou kunnen begeleiden in de aankoop van een nieuwe woning en de verkoop van onze eigen woning. Vanaf het eerste moment voelde het contact heel goed en we zijn tijdens het gehele traject echt super geholpen en geadviseerd door het gehele team (inclusief de back-office!): binnen 6 weken (tijdens de zomerperiode!) hebben we ons droomhuis aangekocht en ons eigen huis verkocht, hoe geweldig is dat! We zijn ontzettend blij dat we voor Leef! gekozen hebben. Ben je nog op zoek naar een makelaar? Of twijfel je nog? Niet doen, lekker voor Leef! kiezen ;-)
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,8
20 september 2017
Joep en Ingrid
Zeer enthousiaste makelaar. Deskundig en veel kennis van zaken. Uitstekende back Office die altijd voor je klaar staat en helpt met allerlei zaken. Wij hebben de samenwerking tijdens de verkoop van ons huis als zeer prettig ervaren!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,8
19 september 2017
Wouter en Elaine
Wij zijn heel tevreden over de goede communicatie: Stellen je snel op de hoogte van de ontwikkelingen, zorgen voor een goede facilitering en zijn creatief bij het binnenhalen van potentiële kopers, alle medewerkers zijn bekend van het verkoopproces en goed bereikbaar. De term "ontzorging"past bij Leefmakelaars.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,8
19 september 2017
Wouter en Elaine
Wij zijn heel tevreden vanwege de goede communicatie : t.w.de snelle terugkoppeling, de prettige bejegening en de voortvarendheid van handelen. Elke medewerker van Leef die je belt is goed geïnformeerd van de status van het verkoopproces. Kortom hebben wij het gevoel dat het woord "ontzorging" bij Leef makelaars van toepassing is. Bovendien geven zij blijk van goede timing tijdens de verkoop.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
18 september 2017
pm kersten
net als de vorige keer zijn wij zeer tevreden! Alle medewerkers zijn zeer kundig, alles wordt uitstekend geregeld, en de communicatie verloopt ook uitstekend. De prijs is van te voren heel helder vastgesteld, en alles wordt op een transparante manier afgehandeld. Je kan met alle vragen bij alle medewerkers terecht, en er wordt dan heel snel gereageerd, niets blijft liggen. Er is veel aandacht voor de situatie en wensen van de verkoper; wij hadden bv veel haast met de verkoop, en het huis stond binnen echt zeer korte tijd op funda! Ook de omgang met de kijkers en kopers verloopt heel prettig. wij kunnen deze makelaar met een gerust hart bij iedereen aan bevelen!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,2
13 september 2017
Steffen en Sarah Blom
Uit eerder onderzoek hebben we gekozen voor Leef, mede door de goede beoordelingen. In de praktijk hebben ze dit volledig waargemaakt. Vanaf de eerste kennismaking met de makelaar Jeroen werd er een duidelijke aanpak van handelen besproken en was het gewoon een goed verhaal. We waren snel overtuigd en vanaf de start tot verkoop zijn we serieus genomen, werd er goed gecommuniceerd en vooral met veel enthousiasme gewerkt. Een absolute aanrader!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

10
12 september 2017
Bas en Sophie
Met een bescheiden budget de overspannen huizenmarkt opgaan, bleek een behoorlijk zenuwslopend traject. Uiteindelijk hebben we besloten om een aankoopmakelaar in te schakelen en zijn we via via bij Leef! terechtgekomen. En wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben; dankzij het snelle handelen en deskundige advies van Jochum hebben we toch ons droomhuis weten te bemachtigen. De meerwaarde van een aankoopmakelaar heeft zich in ons geval bewezen en zouden we dus zeker aanraden. De begeleiding nadat ons bod was geaccepteerd hebben we eveneens als zeer prettig ervaren. Ook dank aan Marc en de rest van het team hiervoor.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,6
06 september 2017
Sander
In een overspannen woningmarkt duurde onze zoektocht naar een huis bijzonder lang. Gelukkig was dit voor Leef geen probleem en we hebben altijd goed advies gekregen. We zijn op een professionele en vriendelijke manier bijgestaan door zowel de makelaars als de collega's op kantoor. Zonder uitzondering hebben we altijd een snelle reactie ontvangen op onze vragen. Wat erg prettig was met het inplannen van de bezichtigingen (waar je snel bij moet zijn). Ik wil er nog niet over nadenken om ons huis te verkopen maar mocht dit het geval zijn dan schakelen we zeker weer Leef in.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9,2
28 augustus 2017
A. Close
Leef! heeft haar belofte van kwaliteit absoluut waargemaakt. Zeer kundig advies, erg betrokken en uitgebreide ondersteuning gedurende het hele proces. Een goede samenwerking tussen front en back office maakt ook dat je als klant e.e.a. met een gerust hart aan ze overlaat. Ik raad Leef! ten zeerste aan!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

10
08 augustus 2017
Jeroen ter Steege
Ik vind het zelf altijd lastig om dingen uit handen te geven. Hou van controle en hou het graag in de gaten. Maar met het verkopen van mijn huis moet je ook het kunnen overlaten aan een professional. En dat is Leef Makelaars zeker. Mijn Makelaar Jeroen heeft uitstekend werk geleverd. Kijken naar mijn behoefte en deze in kaart te brengen en vanuit zijn waardevolle kennis en kunde mij uitstekend geadviseerd. Het gaf mij een aangenaam en prettig gevoel. Alles tot in de puntjes was geregeld. van A to Z en het lijntje voor info stond altijd open. Ook op het kantoor van Leef, een werkelijk erg fijn ontvangst. Het belangrijkste vind ik nog dat gevoel van vertrouwen en geborgenheid absoluut vooraan staat als je een samenwerking aan gaat met een Makelaar. Jeroen van Leef Makelaars verdient een dikke pluim. Relatie vs commerciële instelling is perfect in balans. Ik beveel deze makelaar absoluut 100% aan en dat van een criticus als ik.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
04 augustus 2017
raymond en Anita ter horst
Tijdens het eerste gesprek was er gelijk een klik en waren we heel tevreden met de geschatte waarde en het feit dat die gelijk bekend was. De strategie van Jochum en Jeroen was heel goed waardoor na 1 bezichtiging en 1 uur open huis het huis verkocht was. Ook de dames op kantoor waren heel invoelend, meedenkend en lief.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9
01 augustus 2017
Ricardo & Yvonne
Als zeer prettig ervaren. Zowel Jeroen als Mette zijn zeer professioneel en hebben ons goeie tips gegeven, maar bovenal zijn het zeer prettige mensen in omgang. Van begin tot eind zeer goede begeleiding.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

10
28 juli 2017
Ardash Joseph
Absoluut top bedrijf. Enorm klantvriendelijk,zeer proffesioneel en deskundig. Op geen enkele manier te verbeteren. We werden op alle mogelijke manieren op de hoogte gehouden en "Leef" heeft ons huis verkocht tijdens onze vakantie. Hoeveel beter wil je het hebben. Chapeau!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
23 juli 2017
Mariska
Al vanaf het eerste contact had ik een goed gevoel bij Leef!. Iedereen binnen het team is heel gedreven en enthousiast. Denkt mee en reageert snel en adequaat. Wat me bij Jochum opviel waren zijn kennis en kunde. Zowel van de markt als van de huizen. Zijn scherpe blik, duidelijke uitleg, goede adviezen én tips. Daarnaast is hij een heel spontaan en vriendelijk mens. Kortom: wil je een huis kopen of verkopen, ga langs bij Leef! Makelaars en ervaar het zelf!!! Super bedankt voor jullie belangrijke bijdrage aan de aankoop van ons nieuwe huis!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
27 juni 2017
Karlijn
De intake was zeer prettig en ik had gelijk een goed gevoel. Jochum gaf een goede en realistische schatting van de waarde van mijn huis. Daarnaast kreeg ik gelijk een berg tips met wat ik nog wel en niet zou kunnen aanpassen (likje verf, kleine reparatie) voordat mijn huis in de verkoop zou gaan. Ook goed advies over de stand van zaken bij de VvE enz. Met dit alles was ik goed voorbereid. De kleine details zoals een bloemetje, zorgen dat er voor de kinderen van de kijkers iets te doen is, feestelijke verrassing bij het tekenen van het koopcontract en het prettige contact zowel met de Makelaar als de dames op kantoor maken het verschil!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,6
31 mei 2017
Jorick en Marloes
Jochum, Mark, Jeroen en de andere enthousiastelingen van het Leef! Team hebben ons met veel succes en naar grote tevredenheid geholpen met de aan- en verkoop in Haarlem. Bijzonder was hun inzet om te flyeren in de straten van onze keuze. En met resultaat; want zo hebben we ons droomhuis in onze droomstart verkregen. De begeleiding tijdens de uiteindelijk aankoop was professioneel en prettig. Hetzelfde geldt voor de succesvolle verkoop van ons huis in Haarlem. Hun aanpak en advies bleek achteraf perfect. Mooi vonden wij dat ze de potentiële kopers - ondanks de grote belangstelling - serieus en met voldoende aandacht behandelden. Enige puntje van aandacht; het kwam wel eens voor dat leef! meerdere klanten had met interesse in dezelfde woning. Dan kon het dus wel eens gebeuren dat we met andere makelaar moest kijken en bieden. Niet ideaal, maar begrijpelijk.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

10
30 april 2017
Jan & Elien
We hadden al gelezen dat mensen erg tevreden waren over Leef!, dit geldt zeker ook voor ons! We kregen direct een comfortabel gevoel toen we onze intake hadden bij Jochum. In de maanden waarin we zeer fanatiek hebben gezocht, werden we goed begeleid door het hele team. Op bezichtigingsverzoeken reageerde Leef! erg snel: heel fijn in deze drukke tijd. Ook toonden ze zich zeer flexibel en dachten mee met ons. Wij hebben echt het gevoel dat het mede dankzij dit fijne kantoor is, dat we ons droomhuis te pakken hebben. Zoek je een huis in Haarlem, ga dan voor Leef!. Wij zijn fan! (En nee, niemand betaald ons om dit te zeggen:P)
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
28 april 2017
paul scholten
Vakkundig plan gemaakt inzake ontwikkeling oud historisch pand. Goede begeleiding, correcte afwikkeling, vakkundig inzake verkoopcontract. Kortom een top ervaring.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,6
24 maart 2017
fam.rompelman
snelle, directe en correcte service van zowel front- als backoffice. Geen kapsones of bla-bla, maar gewoon doen wat je belooft en met kennis van zaken.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9,6
09 februari 2017
Aranka
Omdat ik woonachtig ben in t Gooi, werkzaam ben in Maastricht en daarnaast ook nog veel reis voor mijn werk, was het belangrijk een aankoop makelaar te vinden in Haarlem die de mark uitstekend kent, snel kan handelen en die flexible kan omgaan met mijn drukke schema. Ik kwam bij Leef! terecht via een bekende en het eerste contact was meteen erg prettig zowel telefonisch als via email. Alhoewel ik op dezelfde dag dat ik de zoekopdracht aan Leef! gaf mijn droomhuis vondt kan ik zeggen dat alle contacten bijzonder prettig zijn verlopen en zij mij prima hebben ondersteund bij de afhandeling. Met alle mensen binnen het Team van Leef! was het contact even prettig en werd ik vakkundig te word gestaan en ik had het gevoel dat ze allemaal even blij voor me waren toen ik mijn droomhuis had gevonden en het koopcontract kon worden ondertekend. Kortom een kundig, vriendelijk en enthousiast team en zeker een aanrader. Nog een prettig bijkomend voordeel is dat de tarieven van Leef! in vergelijk met sommige andere makelaars in Haarlem realistisch en betaalbaar zijn
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

10
03 februari 2017
Chris van Offeren
Het hele verkoopproces heeft wel een paar maanden geduurd, maar daar kon Leef! niets aan doen: de bejaarde verkoper werd gedwongen zijn woning te verkopen vanwege opname in een woonzorgcentrum. De keus viel daarbij op Leef! vanwege een geslaagde verkoop in de naaste omgeving en de prettige indruk die Jeroen maakte. Helaas overleed de opdrachtgever na korte tijd zodat Jeroen ineens te maken had met meerdere erfgenamen die het niet altijd met elkaar eens waren. Met tactisch optreden en uitleg is het met alle erven toch goed gekomen. Tegelijkertijd gingen de onderhandelingen met de kopers en hun makelaar, de notaris en mij (inmiddels 'gevolmachtigd opdrachtgever') gewoon door. De uiteindelijke opbrengst stemt mij zeer tevreden. De samenwerking was altijd uitstekend, ook met de behulpzame dames op kantoor. Van iedere ontwikkeling heeft Leef! me meteen op de hoogte gebracht. Jeroen was ook aanwezig bij de officiele notarisoverdracht en overhandigde mij daarna als aandenken een ingelijste aquarel met daarop een afbeelding van het verkochte huis. Vervaardigd door de vader van de eigenaar van Leef!. Wat een mooie service! Bedankt voor de begeleiding, allemaal.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

8,2
26 januari 2017
Laurien ter Bals
Toen we op zoek gingen naar een huis in Haarlem kwamen we viavia bij Leef! Makelaars terecht. We hebben behoorlijk wat huizen gezien in Haarlem en zijn daarbij zeer goed begeleid door de mensen van de backoffice en Jeroen. Soms moest er snel geschakeld worden en als Jeroen dan niet beschikbaar was ging er een andere makelaar mee, allen zeer bekwaam, enthousiast en met veel kennis. De medewerkers van de backoffice zijn altijd vriendelijk, behulpzaam en reageren snel, iets wat wij als zeer prettig hebben ervaren. Jeroen heeft ons altijd helder een eerlijk geadviseerd over de huizen die we gezien hebben en wist snel te handelen toen we eenmaal het juiste huis hadden gevonden. Daarna heeft hij ons goed begeleid bij het aankoop proces waarbij hij ons kon doorverwijzen naar diverse goede partijen zoals de bouwkundig keurder en de notaris, dat hebben wij als zeer prettig ervaren. Al met al dus zeer tevreden over Leef! Makelaars.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 8
  • Creativiteit: 7
  • Marktkennis: 8

8,6
16 januari 2017
Schram
Je hebt zowel veel contact met de makelaars als met de dames van de backoffice en wat ons opviel is dat contact altijd vriendelijk en servicegericht is. Bezichtigingen, afspraken met derden, termijnen, reacties; alles werd even goed in de gaten gehouden en er werd altijd snel gereageerd. Bij bezichtigingen waarbij wij ons lieten leiden door emoties waren de makelaars er om eerlijk advies te geven en huizen soms ook af te raden obv staat van het huis, te hoge vraagprijs ed. Dat heb je als koper soms nodig. Complimenten aan het hele team bij Leef!
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 8

10
12 december 2016
Tommie en Saskia
Ik zou in de toekomst zeker voor Leef! Makelaars-Taxateurs kiezen. Wat een fijne ervaring. De koop ging soepel en vlot. Jeroen kon nog last minute bij de bezichtiging aanwezig zijn. (achteraf was dat het enige huis huis wat we bekeken hebben met de aankoop als resultaat, bedankt Jeroen!) De kijkdagen voor de verkoop waren goed georganiseerd. Mette bedankt voor je hulp, advies en geduld bij de verkoop van onze woning.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
02 december 2016
Jasper Halewijn
Ik was erg tevreden met de professionele en persoonlijke aanpak van Leef Makelaars. Als klant voel je je hgehoord en wordt er geluisterd naar je wensen. Daarnaast kwam de makelaar met goede tips en werd het verkoopproces van begin tot eind perfect begeleid!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,6
02 december 2016
M.Schinkel
Zeer open en prettige samenwerking. Zowel makelaars als kantoor goed bereikbaar en service gericht.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 10

9,8
16 november 2016
Sabine Weber
Aan- en verkoop binnen een aantal weken rond. Hierbij zeer goed begeleidt door Mette, Marc en Jeroen. Alle drie zeer betrokken, vakkundig en ze komen hun afspraken goed na. Mijn vooroordeel over makelaars ( snelle zakenlui ) heb ik dankzij hun niet meer. Zou zeker opnieuw voor deze makelaar kiezen.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

10
03 november 2016
R Brinksma
Fijne en betrouwbare makelaar & altijd goed bereikbaar. Erg duidelijk en eerlijk over de beoordeling van het huis, en een fijne afhandeling.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
02 november 2016
Rachelle Booi
Heeel erg blij met mijn makelaar Jeroen Geijsberts van Leef! Makelaars te Haarlem, die praktisch direct, door zijn enthousiaste, kundige en krachtige manier van handelen , mijn huis binnen no time had verkocht voor de perfecte prijs! Gewoon een top makelaar, niet dat ' gladde gevoel' wat je bij veel makelaars krijgt maar gewoon vriendelijk, persoonlijk, een goed inlevingsvermogen, goed wijzen op voor en nadelen van een mogelijke aankoop en daarbij vooral de klant als persoon ook meenemen. Vooral bij de aankoop en huisjes kijken komt dat echt supergoed van pas. Jeroen heeft mij enorm geholpen met dingen tegen elkaar afwegen. Wat ook heel fijn is dat altijd mijn eigen mening en gevoel gerespecteerd werd, zowel aangaande verkoop als aankoop, geen makelaar die de eigen zin doordrukt maar gewoon echt luistert naar wat er bij het individu past. Uiteraard wel scherp advies en ook tegengas op een positieve manier wat je juist! een goed besluit laat maken. Ik ben ook heel erg blij met de altijd vriendelijke backoffice, de meiden, die goed communiceren, op tijd, duidelijk, en persoonlijk. Leef! Makelaars voelt in zijn geheel als ' warm' , persoonlijk en professioneel. Ik had niet durven dromen dat ik zo snel mijn huis verkocht en een ander huis aangekocht zou hebben. Bedankt Leef! voor alle goede zorgen! A big thanx to topper Jeroen in het speciaal! groetjes Rachelle
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,8
27 oktober 2016
Hester Kuiperij - Boersma
Ze doen wat ze zeggen en hebben een efficiënte methode om huizen in korte tijd te verkopen. Vriendelijk personeel. Heldere en duidelijke manier van communiceren met de klant. Ze staan voor je klaar wanneer nodig.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9,4
16 oktober 2016
Bram en Luke
Marc en Mette hebben ons intensief begeleid bij onze zoektocht naar kopers voor ons appartement, en verkopers van ons droomhuis. Dat is gelukt! Afspraken worden stipt nagekomen, en ik heb geen dip kunnen ontdekken in de bereidheid ons te helpen bij de vele bezichtigingen bij ons thuis, en voor ons nieuwe huis. Bedankt voor jullie inzet!
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

10
15 oktober 2016
Jacco
We hebben zeer snelle en goede hulp gehad van Leef! bij het aankopen van apartementen in Haarlem. De professionele binnendienstmedewerk(st)ers hebben ons heel veel werk uit handen genomen en altijd het best mogelijke werk geleverd en daarover efficient gecommuniceerd. We zijn met name zeer tevereden over Jeroen Geijsberts die met goede kennis van zaken en snelle werkwijze het mogelijk heeft gemaakt om binnen een zeer korte tijd te slagen met de aankoop. Ik kan Leef! ten zeerste aanraden.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

8,8
21 september 2016
Marco toes
Snel, kundig, betrouwbaar
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 8
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

9,8
14 september 2016
Sanja van den Broek
Snelle opvolging van beloofde acties, altijd op de hoogte gehouden van de stand van zaken, uitgebreid vooronderzoek vam de te bezichtigen panden, gedegen kennis van zaken tijdens bezichtigingen. Vriendelijk te woord gestaan door makelaars en assistentes.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9,8
09 september 2016
Krista
Uitstekende begeleiding zowel bij aankoop als in latere fase bij verkoop. Duidelijke afspraken, flexibel en daarbij zeer prettig contact. Kan absoluut geen verbeterpunten bedenken!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

6,6
22 augustus 2016
loes smits
Tevreden over de service, makkelijk bereikbaar en altijd vriendelijk. We konden Mette alles vragen en zij kwam met goede ideeën, omdat het zo druk was op de huizenmarkt was het fijn om haar te hebben. Toen we ons huis eenmaal hadden gekocht hebben we met een collega van Mette zaken gedaan. Dit ging minder, de vraagprijs ging wat omlaag i.v.m. een slechte vloer, pas toen het contract was getekend en we bij onze financieel adviseur waren wees hij ons op de NHG hypotheek, als we 1000 euro minder hadden betaald dan hadden we deze hypotheek gehad!!! We baalden ontzettend. Ongelofelijk dat onze makelaar ons daar niet op heeft gewezen, dit scheelt je 20 jaar lang elke maand geld! Uiteindelijk waren de verkopers zo coulant dat we 1000 euro mochten betalen voor de gordijnen etc. zodat we toch op hetzelfde bedrag uitkwamen. Onze financieel adviseur heeft dit kunnen regelen voor ons. Over het algemeen zijn we tevreden maar bovenstaande vonden we erg jammer.
  • Enthousiasme: 8
  • Snelheid van reageren: 8
  • Afspraken nakomen: 8
  • Creativiteit: 2
  • Marktkennis: 7

10
02 augustus 2016
annevandermoolen@hotmail.com
Wij zijn zeer tevreden over Leef Makelaars. We hebben zaken gedaan met Jeroen. Een heel prettig persoon om als makelaar te hebben. Hij heeft ons geholpen bij de aan- en verkoop. Beiden met succes.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
27 juli 2016
Marijn Baar
Na met meerdere makelaars gesproken te hebben, hebben we toch voor Leef! gekozen - en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Bij binnenkomst hadden we gelijk een prettig gevoel en ik had het idee dat er oprecht naar onze belangen en wensen werd gekeken. De communicatie verliep snel en prettig. Vooral de gesprekken met Jeroen Geijsberts vond ik erg professioneel en ook menselijk. We zijn uiteindelijk erg blij met het huis dat we hebben aangekocht, en ik zou deze makelaar aan iedereen aanraden - ik heb een collega en vriend al getipt!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

8,8
21 juli 2016
Kirsten Fluitman
De verkoop van onze woning is naar volle tevredenheid verlopen. Bij het orienterende gesprek werd meteen de werkwijze en strategie duidelijk en na later bleek, ook nageleefd. Het contact en opvolging verliep altijd prettig en snel. Een klein kantoor met een persoonlijke benadering.
  • Enthousiasme: 8
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 8

9
19 juli 2016
Martijn
Snelle, adequate ondersteuning bij de aankoop van onze nieuwe woning.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

10
15 juli 2016
Agnieszka Chomiuk
Ik heb me huis met Leef! gekocht en nu, 10 jaar later weer via hun verkocht. Ik moet zeggen dat ik heb met meerdere makelaars gesproken, maar Leef! was toch diegene die mij echt het gevoel gaaf dat ze voor mijn interesse gaan zorgen.De hele team was zeer behulpzaam en reageerde altijd heel snel op alle vragen. Ondanks dat ik in het buitenland woon, had ik altijd het gevoel dat mijn zaken in goede handen waren en ik hoeft me nergens zorgen te maken. Ik werd goed geinformeerd over de verloop van bezichtigingen en het huis werd binnen zeer korte tijd al verkocht. Ik vond vooral de samenwerking met Jeroen Geijsberts heel erg prettig en zeer professioneel. Hij heeft alle communicatie met de huurder van mijn huis op zichzelf genomen en dat bespaarde veel tijd en mij de energy. Zeer prettige ervaring en ik zou ze zeker bellen als ik ooit weer een huis wil kopen.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
12 juli 2016
Marije Feersma Hoekstra
Dankzij de inzet van Marc, Mette en de andere collega's op kantoor hebben wij ons droomhuis kunnen kopen. Het team bij Leef! Makelaars is professioneel, ervaren, kundig, accuraat, vriendelijk en bijzonder behulpzaam. Ze handelen snel, zijn altijd bereikbaar en nemen echt de tijd voor je om vragen te beantwoorden of om dingen uit te zoeken. In een niet standaard aankoopproces hebben we echt op de professionaliteit, goede en eerlijke advisering en extra inzet van Marc mogen bouwen. Wij hadden dit niet zonder hem op deze manier kunnen doen. Ik kan Leef! Makelaars oprecht aan iedereen aanbevelen. Voor ons echt de beste makelaar van 2016!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,8
08 juli 2016
Lucy Drost
Jochum en zijn collega's hebben ons perfect geholpen met de verkoop van ons huis. Het persoonlijke contact, de adviezen, het verkoopmateriaal, de marketing via social media en onderhandelingen hebben wij als zeer professioneel ervaren. We hebben ons huis op korte termijn goed verkocht. Top makelaar!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 9

10
06 juli 2016
Jacqueline Hermans
Haarlem biedt makelaars genoeg maar bij "Leef!" Makelaars weet je zeker dat je goed zit. De mensen die bij dit kantoor werkzaam zijn doen werkelijk hun uiterste best je te begeleiden daar waar het nodig is. De kennis van zaken alsmede de klantvriendelijkheid verdient écht een pluim. Dhr. J. Geijsberts onze aankoopmakelaar heeft ons uitstekend begeleid. Dankjewel !!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

8,8
27 april 2016
René Wit
Ik ben zeer tevreden over Leef!Makelaars uit Haarlem. Allereerst reageren zij snel op mijn verzoek voor verkoop van een pand en ontving ik allerlei informatieve documentatie. Daarna werden afspraken gemaakt die tijdig en goed werden nagekomen. Elke activiteit werd vooraf met mij afgestemd of vooraf aan mij ter goedkeuring voorgelegd zodat de regie op hoofdlijnen in mijn handen bleef, maar wel met nuttige adviezen en ondersteuning van hun kant. Op mijn vragen kwam altijd een snel en accuraat antwoord. De contacten met de betrokken medewerkers heb ik als zeer prettig ervaren. Het resultaat was dat het pand binnen zeer korte tijd boven de vraagprijs is verkocht. Ik beveel Leef! Makelaars aan als professioneel en betrokken.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

10
18 april 2016
A. Ligthart
Wij hebben meerdere makelaars uitgenodigd in verband met de verkoop van onze woning. Onze keuze viel op Jochum van Leef! en hier hebben wij geen spijt van gekregen. Een man met verstand van de lokale markt en zeer professioneel. Hij heeft de verkoop van begin tot eind zeer aandachtig begeleid. Wij zijn zeer tevreden en zouden Leef! iedereen aanbevelen.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,8
17 april 2016
Jeunnesse Daflaar-de Maesschalck
De begeleiding bij de aankoop van ons huis in een overspannen markt in Haarlem hebben wij als zeer prettig ervaren. Leef! was goed bereikbaar, dacht met ons mee en Marc heeft een mooie prijs uitonderhandeld. Verder zijn we ook uitstekend begeleid bij de bouwtechnische keuring, inspectie en uiteindelijk de overdracht van ons huis.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

8,6
21 maart 2016
G. Kerkhoff
Zeer goede en pro-actieve makelaar. Afspraken worden altijd nagekomen. En er wordt zeer inventief met de klant meegedacht.
  • Enthousiasme: 8
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 8

9
16 maart 2016
Bernadette van Groeningen
Erg tevreden na verkoop en aankoop van mijn huis! Vakkundige en attente dienstverlening van het hele hechte team van 'Leef!' Door middel van flyers verspreidt in een rustige en groene buurt, heb ik nu een plek waar ik heel graag wilde wonen.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

10
01 maart 2016
R.Corver
Zeer tevreden. Goede ondersteuning bij het verkopen van ons huis
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
23 februari 2016
Patricia van Hardeveld
Makelaar met veel kennis over de omgeving en de markt. Nemen voorafgaan uitgebreid de tijd om alles zo goed mogelijk door te nemen, zijn transparant als het gaat om voorwaarden en kosten (dus geen verrassingen achteraf) en komen afspraken na. Snelle reactie op vragen. Daarbij denken ze met je mee gedurende het hele traject en blijven niet stil zitten als het huis eenmaal in de markt staat. Kortom een hele prettige samenwerking.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
18 februari 2016
Tony ter Neuzen
Persoonlijk, sympatiek, snel en vakkundig. Altijd meteen iemand aan de telefoon en alles gewoon op orde en geregeld.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

7,8
15 januari 2016
Jens Heikamp
Bijzonder prettig samengewerkt, kennis van zaken, altijd bereikbaar.
  • Enthousiasme: 8
  • Snelheid van reageren: 8
  • Afspraken nakomen: 8
  • Creativiteit: 7
  • Marktkennis: 8

8,4
07 januari 2016
Botman
Heel fijn contact, goede adviezen en verstand van zaken.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 8
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 6
  • Marktkennis: 10

9,8
05 januari 2016
Jan
Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop mijn huis is verkocht. De mensen zijn zeer vakkundig en vriendelijk. Geen snelle jongens in strakke pakken! De correspondentie ziet er verzorgd uit en men reageert snel op vragen. Bovendien is de aanhef in de brief fijn. Bijvoorbeeld "beste Jan". Dat spreekt mij aan. Ook telefonisch overleg met het kantoor is altijd goed. Tijdens de eerste gesprekken t.a.v. de verkoop van mijn huis, had ik al een heel fijn en vertrouwelijk gevoel.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 9

10
30 november 2015
Marion van Iersel
Afgelopen voorjaar is mijn huis binnen een hele korte periode verkocht en ik heb de samenwerking met Leef Makelaars als heel prettig ervaren. Het is een team dat je vriendelijk, ter zake kundig en accuraat door de wereld van de huizenverkoop loodst. Ik had ook steeds het gevoel dat er goed naar mijn wensen en opmerkingen geluisterd werd. Kortom: een topmakelaar die ik zeker bij anderen zal aanbevelen... !!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,8
17 november 2015
Boukje van Zantvliet
Wij hebben Leef! voor zowel verkoop als aankoop in de arm genomen en hebben zeer recentelijk het laatste intensieve traject (aankoop) met succes afgerond. We zijn zeer tevreden over de fijne samenwerking en bevelen dit kantoor van harte aan. Als klant word je gezien, gehoord en met grote integerheid en oprechte zorg bejegend. Dat voelt veilig en vertrouwd; zó belangrijk wanneer je zo'n persoonlijk en letterlijk kostbaar 'product' (ver-)koopt! De grote kracht van dit kantoor, en van alle fijne mensen die er werken, is de communicatie -zowel in- als extern- en de opvolging van processen en afspraken. Punctueel, enthousiast, professioneel, persoonlijk, en de goede nazorg is ongekend zeldzaam. Leef! is op alle vlakken een waardevolle partner, zéker in de zwaar concurrerende huizenmarkt in Haarlem. Ik kan me geen betere wensen! :)
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

10
05 november 2015
Sascha
Leef! Makelaars-Taxateurs heeft ons deskundig en vriendelijk begeleid bij de verkoop van ons huis en ons daarmee een heleboel zorgen en werk uit handen genomen. De communicatie verliep soepel en op vragen werd altijd vlot gereageerd. Wij hadden geen betere makelaar kunnen wensen!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
13 september 2015
Martin Dieker
Wij zijn zeer tevreden over Leef! als aankoopmakelaar en bevelen dit kantoor dan ook van harte aan. Anderhalf jaar geleden hebben wij bij Leef! een zoekopdracht uitgezet voor een eengezinswoning in Haarlem. Wij stonden met Leef! niet voor een gemakkelijke opgave. Het aanbod van woningen in de klasse waar wij naar op zoek waren was namelijk vrij gering met veel kopers in de markt en wij waren ook best wel kieskeurig. Er ging daarom wel wat tijd overeen voordat wij een geschikte woning hadden gevonden. Gedurende die tijd waren de medewerkers van Leef! altijd zeer behulpzaam en flexibel. Hun enthousiasme bleef altijd op een zeer hoog niveau. Leef! was vaak ook zeer succesvol om ons vooraan in de rij te krijgen bij bezichtigingen, waardoor wij een concurrentie voordeel hadden (eerste bieder). Wat ons ook erg aansprak was dat de medewerkers altijd eerlijk waren; zo werd ons een aantal keer geadviseerd niet hoger te bieden, omdat de kans groot was hier in de toekomst financieel last van te krijgen. Dit waardeerden wij enorm. Bij bezichtigingen kwamen de medewerkers altijd goed voorbereid voor de dag met informatie over recente transacties in de buurt en andere nuttige informatie. Mijn vrouw is Engelstalig. Bij het tekenen van de koopakte op kantoor bij Leef! werd alles in goed Engels uitgelegd. De sterke punten van dit kantoor zijn de goede communicatie zowel onderling tussen de collega's als met de klant, klantgerichtheid, flexibiliteit, snelheid van reageren, kennis en een eerlijk en duidelijk verhaal.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,4
12 september 2015
Hester Goldsmit-Benedictus
Super geholpen door Marc en Mette, bij het vinden van ons droomhuis. Veel marktkennis, kennis van het aankopen van een huis, snelle en duidelijke communicatie en bereid je overal mee te helpen. Super team!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 10

9,6
22 augustus 2015
Jan Willem Dijkstra
Verkoop en aankoop binnen 4 weken. Buitengewoon pro actief, deskundig, bereikbaar en betrokken makelaar. Zeer aan te bevelen!
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

8,6
20 augustus 2015
Yvo Veenstra
Goede communicatie, komen hun afspraken na, goede strategie, huis binnen 1,5 week verkocht. Alleen jammer dat ze je gegevens doorverkopen aan Nutselect zonder daar uitdrukkelijk toestemming voor te vragen.
  • Enthousiasme: 8
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

10
17 augustus 2015
Charo Duran & Jac Nota
Erg prettig, persoonlijk en toch professioneel, kundig en betrouwbaar contact met zowel de makelaars als de medewerkers op kantoor. Altijd snel en makkelijk bereikbaar, wat fijn is in de snelle (ver)koop markt in Haarlem.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
16 augustus 2015
Patrick Spruit
De dienstverlening verliep precies op de manier waarop ik voorafgaande aan het verkooptraject had gehoopt. Maar dan met nog wat extra`s. Vakkundige mensen, direct, eerlijk en snel. Ben volledig tevreden, tot aan de nazorg achteraf.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

8,4
10 augustus 2015
Bart Gerritsma
Prettige mensen Duidelijke communicatie Altijd aanspreekbaar vakkundig
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 8
  • Creativiteit: 7
  • Marktkennis: 9

9,6
06 augustus 2015
Matthijs Visser
Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening van Leef! Makelaars en Taxateurs te Haarlem bij de verkoop van de woning van mijn moeder. In het kennismakingsgesprek hebben we een helder verkoopplan gekregen met een positieve inschatting van het bedrag waarvoor de woning mogelijk voor verkocht kon gaan worden. In het verkooptraject werd alles geregeld door de makelaar, maar ik werd overal continu van op de hoogte gehouden. Uiteindelijk is de woning binnen 2 maanden verkocht voor een nog hoger bedrag dan wat was ingeschat. Helaas kregen wij na de overdracht te horen dat er constructief e.e.a. mis was met de woning en werden wij door de koper hiervoor aansprakelijk gesteld. Ondanks dat de woning al verkocht was en de rekening van de makelaar al betaald was hebben ze ons volledig begeleid in dit traject door o.a. het inwinnen van juridisch advies en de communicatie tussen de verschillende partijen. Hier is al met al flink wat tijd in gaan zitten waarvoor wij nooit een rekening gaan krijgen, service van de zaak. Helaas is dit niet vanzelfsprekend in de huidige maatschappij, maar daardoor des te meer bewonderingswaardig. Al met al zeer tevreden.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

10
27 juli 2015
nick neuvel
leef heeft ons juist geadviseerd over de verkooptechniek en dankzij dit goeie advies hebben wij bijna 10% meer gekregen als de vraagprijs. vriendelijke mensen. goed bereikbaar. deskundig. zelfs op 2de paasdag waren ze te bereiken.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9
05 juli 2015
Aniek
Zeer enthousiast team van bekwame, eerlijke en vriendelijke mensen
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

9,8
04 juli 2015
Ralph Ploeger
Persoonlijk, snel, adequaat, servicegericht. Verfrissend. Jochem Steur, onze aankoopmakelaar, snapte in elke stap van het proces snel en precies wat we nodig hadden en had aan een paar woorden telkens genoeg. Bij Jochem geen 'standaard makelaarspraatjes' maar hij heeft gewoon keihard gewerkt om ons onze gedroomde woning te bezorgen, en de nazorg was ook uitstekend. Ik zou iedereen die in Haarlem een woning zoekt aanraden Leef Makelaars in de had te nemen.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
19 juni 2015
Ivo van Wijk
Marc van Leef! heeft ons erg professioneel begeleid bij de verkoop van ons huis. Hanteert een goede verkoopstrategie. Daarnaast gewoon erg leuk contact en afspraken worden nagekomen. Ook is er altijd iemand bereikbaar en is de service gewoon helemaal top. Supertevreden dus!!!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,6
07 mei 2015
Hans van Steenbergen
Is de eerste maal dat ik een huis laat verkopen door een makelaar. Het werd makelaar Leef is mij geadviseerd door een kennis van mij Jaap Schoonderbeek deze was ook zeer tevreden over het zaken doen met Makelaar leef Mijn ervaring: prima voorbereiding en goed duidelijk, De verkoopprijs werd door mijn bepaald en de heer Jochem Steur was het daar ook mee eens desondanks de prijzen in de buurt welke vergelijkbaar lager waren Zijn medewerker Makelaar Maarten nam het over en heeft tot mijn volle tevredenheid mijn pand in 1 week verkocht voor een hogere prijs. De afwikkeling is ook zeer correct af gedaan door makelaar Maarten en de binnen dienst van Makelaar Leef.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

10
03 mei 2015
Michael & Denise van Toledo
Jochum Steur is een enorm enthousiaste makelaar die geen mooie praatjes verkoopt maar zaken doet op goed advies. Wij zijn prima op de hoogte gehouden van de vorderingen en ze kwamen hun afspraken altijd na. Ook het initiatief van Leef om elke maand een uurtje "open huis" te organiseren werkt goed. Het heeft altijd kijkers opgeleverd en uiteindelijk de koper. Buiten het professionalisme zijn Jochum en zijn collega's ook nog heel aardige mensen.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

10
02 april 2015
Wendy Splinter
Leef! makelaars, een geweldig team! Geen gladde praatjes, maar medewerkers die zich keihard inzetten voor de verkoop van je woning. Wij kwamen Marc tegen bij de bezichtiging van een woning en hebben hem daarna gevraagd onze eigen woning te verkopen. Dat is prima gelukt! Gedrevenheid, enthousiasme, passie voor hun vak, dat is wat Leef! Makelaars kenmerkt.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,6
17 maart 2015
Bob van der Helm
Wij zijn zeer tevreden over de dienstverlening en service van Leef! Makelaars in Haarlem. Onze jaren 30 woning was binnen 3 weken verkocht door de slimme verkoop strategie. De begeleiding van start to finish was top. Ook de feedback en informatie was goed. Kortom: zeker een aanrader.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9
16 maart 2015
van Hoffen
Over het algemeen zijn we dik tevreden! Contact verliep snel, soepel en zeer prettig. Onderhandelingen werden goed gevoerd en de verkoop van ons huis is snel en goed verlopen. Wel zijn er een aantal kleine steekjes laten vallen, vandaar een 9 en geen 10. voorbeelden hiervan zijn: vaak te laat op afspraken komen, we moesten zelf achter de verkoopborden aan en plattegronden waren niet helemaal zoals afgesproken. Nogmaals, buiten deze kleinigheden zijn we zeer tevreden, met name over het prettige contact en het vlotte werken van Leef Makelaars!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 8
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

8,6
14 maart 2015
Gerda
Leef! makelaars verleenden persoonlijke en deskundige diensten bij de verkoop van mijn oude en de aankoop van mijn nieuwe huis. Geen vraag is hen (ook de dames op kantoor) teveel. De hele papierwinkel rond verkoop en aankoop werd zorgvuldig doorgenomen en waar nodig toegelicht. Kortom: hier spreekt een tevreden klant!
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 8
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

9,6
04 maart 2015
Henk van Atteveld
Van tevoren heb ik aangegeven wat ik verwacht van een goede makelaar. Dat is een makelaar die mij het gevoel geeft dat hij voor mij werkt, transparant is in wat hij doet en daarover goed communiceert. Een betrouwbare makelaar dus. Niet iemand die er ook nog een eigen agenda op na houdt en eigen belangen vermengt met die van mij. Leef!Makelaars heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. Ook als de situatie lastig was werd er kalm en doelmatig gehandeld.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9,8
25 februari 2015
Wouter & Mirjam
Jochum is een enthousiaste makelaar met veel kennis van zaken! Het was erg fijn om met "Leef!" samen ons nieuwe huis te zoeken (en dat is gelukt!) Zelfs in de avonduren was Jochum nog dingen aan het uitzoeken en gaf hij deze aan ons door. Ik zou Jochum zeker aanraden als makelaar.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9
11 februari 2015
RJM van Veenendaal
Wij zijn heel erg tevreden over Leef! Makelaars, met name Jochem. Vanaf het eerste gesprek voelde het goed. Allemaal zijn ze erg enthousiast , begaan en professioneel. Je wordt heel goed op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en je kan ze ten alle tijden bereiken als je vragen hebt. Ons huis is super snel verkocht dankzij Leef!
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

10
03 februari 2015
Tom van der Meer
Mijn huis dankzij Leef! Makelaars supersnel verkocht (2 weken!!)! Erg prettige mensen om mee te werken. Erg goed bereikbaar, ook buiten kantooruren! Goed oriënterend gesprek gehad waarbij ik gelijk een prettig en goed gevoel bij had. Ze hanteren een slimme aanpak voor de verkoop van je huis en zijn duidelijk in de aanpak en werkwijze. Goede communicatie en een prettige samenwerking gehad!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,8
02 januari 2015
Frederike Bullaert-van der Leeuw
Het team van Leef! Heeft ons zeer professioneel en enthousiast geholpen met de verkoop van ons oude huis en de aankoop van ons nieuwe huis. Geen gemakkelijke opgave. Ons oude huis bleek een rotte vloer te hebben die hersteld moest worden voordat de verkoop gesloten kon worden. Jochum heeft ons geholpen om een aannemer te vinden die op korte termijn de vloer kon herstellen. Bij elke tussentijdse keuring van de kopende partij is hij aanwezig geweest. Uiteindelijk hebben we ons huis binnen zes maanden kunnen verkopen. De aankoop van onze nieuwe woning ging ook niet van een leien dakje. De communicatie van de verkopende makelaar van ons nieuwe huis was ronduit slecht. In totaal heeft het biedingsproces bijna drie maanden in beslag genomen. Jochum heeft zich hierdoor niet af laten schrikken. Het heeft hem aardig wat telefoontjes gekost, maar uiteindelijk hebben we een akkooord bereikt en is het huis inmiddels van ons. Het bijzondere van het team van Leef! Is dat ze zich met hart en ziel inzetten. Telefonisch altijd goed bereikbaar (desnoods 's avonds), goede overdracht tijdens vakanties, en een zeer persoonlijke begeleiding.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9,6
25 december 2014
E. Dieterman
Als nuchtere Groningse is het geven van een 10 eigenlijk een beetje veel, maar Marc en Jochum en hun team verdienen het wel!Ik had ze gekozen als aankoop makelaar, omdat ik een jaren 30 woning wilde, het werd iets anders. Ze hebben met veel inzet en ook door eerlijk hun mening te geven mij door een lange en moeilijke periode begeleid naar de aankoop van een appartement. Professionals met een grote P. Vooral in communicatie, snelheid van reageren op mails enz. is klasse.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9
08 november 2014
Marjorie Schmidt - Berrenstein
Leef! Makelaars is een professioneel makelaarskantoor met enthousiaste makelaars. Zij hebben ons zeer goed geholpen bij de verkoop van ons huis.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9,4
08 oktober 2014
Edwin
Marc en Jochum hebben ons uitstekend begeleid bij zowel de verkoop van ons oude huis en de aankoop van ons nieuwe huis. Ik ben zeer tevreden over de manier waarop alles verlopen is. Het kantoor is telefonisch goed te bereiken en ik werd altijd de zelfde dag terug gebeld door de makelaar als hij niet bereikbaar was. Bij het oriëntatiegesprek bleek dat er aardig wat voorwerk was gedaan. We kregen en gepersonaliseerde folder met veel informatie en waar vele huizen uit de buurt in vermeld stonden met de verkoopprijs. Ik kreeg de indruk dat de makelaars net even een stapje meer voor je doen dan de overige makelaars die ik over de vloer heb gekregen. Ze voorzien je van duidelijke en goede informatie en ze denken met je mee hoe je bepaalde zaken het beste kunt doen. Ons huis was binnen 2 maanden verkocht voor een goede prijs. Bij de bezichtigingen van ons mogelijke nieuwe huis zijn er veel zaken bekeken en kregen we naderhand duidelijk te horen wat er aangepakt moest worden en wat hier globaal de kosten van zouden zijn. Bouwkundig kunnen deze makelaars je aardig wat vertellen waardoor je niet voor verrassingen komt te staan, een aannemer meenemen was bijna niet nodig geweest. Al met al ben ik zeer tevreden over Marc en Jochum. Ze zijn zeker niet de goedkoopste makelaar maar ze zorgen er wel voor dat je huis snel verkocht wordt en dat dit proces je zelf zo min mogelijk stres en irritatie oplevert. Ga niet beknibbelen op makelaarskosten, in mijn ogen kun je beter iets meer uitgeven en een goede makelaar in de hand nemen dan een goedkope die niks voor je doet. Ben je van plan je huis te verkopen of een nieuwe woning aan te kopen dan ben je bij Leef! aan het juiste adres.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9,6
19 september 2014
N. Langenkamp
Vakbekwame makelaar zonder bla bla; makelaar heeft ook verstand van bouwkundige zaken. Zeer dienstverlenend en professionele en prettige persoonlijke benadering.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9,4
04 juli 2014
leon van Rooijen
1) Vanaf begin goede en duidelijke communicatie 2) Professionals; kennis van zaken; dus waardevolle adviezen 3) Huis met een de juiste vraagprijs in de markt gezet, daardoor snel verkocht met goede opbrengst 4) Direct ( een week nadat het op funda stond) een open huis georganiseerd met een kort tijdslot voor bezichtigingen. De kopers merken op deze wijze dat er veel belangstelling is en doen sneller een bod. 5) altijd bereikbaar Kortom: Geen tien, want dan gaan ze naast hun schoenen lopen
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9
25 april 2014
Robin van Beek
In onze zoektocht naar een nieuwe woning in Haarlem heeft Jochum en z'n team ons zeer goed geholpen. Duidelijke uitleg gegeven over hun werkwijze. Flexibel om afspraken mee te maken, zeer prettige samenwerking en kennen de markt in Haarlem goed. We vetrouwde Jochum volledig en die heeft t ook zeker waar gemaakt. Was een korte samenwerking, maar dat was in deze zeer fijn aangezien we snel ons droomhuis vonden!
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9,4
09 maart 2014
Sabine Brouwer
Jochum en Mark hebben ons enorm goed geholpen bij zowel de verkoop als aankoop van ons huis. Ze zijn heel actief en ondernemend, houden zich aan alle afspraken en hebben ons goed geadviseerd. Daarnaast is het contact gewoon zeer prettig. Zeker aan te raden!
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9
17 februari 2014
Jeroen Kuiper
Leef Makelaars (Jochum Steur, Marc Westerdiep) heeft bij de verkoop van ons huis zeer goed geadviseerd. Mede door de juiste advisering (inzake de NHG) van Leef! is de verkoop goed verlopen. Jochum is geduldig maar duidelijk in zijn adviezen, weet situaties goed in te schatten. Daarnaast is hij goed te bereiken of belt snel terug.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9,4
08 februari 2014
R. Klaase
Als je een aankoop of verkoop makelaar zoekt, kies er dan een die de huizen kent in de wijken waar woont of wilt wonen. Dat is een goed advies. Kijk bij de keuze ook naar de houding van de makelaar. Werkt deze voor zichzelf of voor de klant? Bij Leef! werken ze voor de klant. Bij de eerste kennismaking kwam Jochum al goed beslagen ten ijs. Hij had alle openbare informatie over ons te verkopen huis al opgevraagd voor we een contract waren aangegaan. Door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van Funda en de juiste vraagprijs kregen we veel kijkers. Veel meer dan de andere te koop staande huizen in de straat. Na zo'n zes maanden kwamen de nieuwe eigenaren voor hun eerste bezichtiging. Leef! heeft namens ons de onderhandelingen succesvol gevoerd en hield ons goed op de hoogte van de voortgang. Mochten we in de toekomst terug verhuizen naar Haarlem Noord, dan zullen we voor Leef! kiezen als aankoop makelaar.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

8,4
14 januari 2014
Marc van Selms & Zeeland Yuen
Toen Jochum ons vertelde dat Leef! ca. 40% van zijn woningen binnen 2 maanden verkocht, geloofden we dat niet. We waren blij verrast dat ons huis inderdaad binnen dit termijn (3 weken!) werd verkocht. Absoluut groot voordeel is dat Leef! veel (praktijk)kennis heeft van de buurt, waardoor de geïnteresseerden goed geïnformeerd worden over de voorzieningen rondom de woning. Dat is voor toekomstige bewoners vaak net zo belangrijk als de woning zelf.
  • Enthousiasme: 8
  • Snelheid van reageren: 8
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

9,6
09 januari 2014
L.E.Hazelaar
Wij zijn zeer tevreden over Leef!De belangrijkste reden is dat zij goed voorbereid zijn,de juiste informatie geven en vragen, duidelijk zijn en daardoor vertrouwen geven. Zij stralen energie uit. Zij zijn communicatief en zakelijk met een menselijke houding. De foto's van mijn huis vond ik mooi,aantrekkelijk zonder te overdrijven en hebben zeker bijgedaragen aan de belangstelling van potentiele kopers.Dit geldt ook voor de tekst; aanstekelijk zonder te overdrijven. het enige minpuntje is dat ze duur zijn, maar dan heb je ook wat. ga zo door Leef!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 9

10
05 november 2013
Marieke
Marc en Jochum hebben ons fantastisch geholpen bij de - door omstandigheden verre van soepel verlopende - aankoop van ons nieuwe huis. Zeer goed bereikbaar, snelle en heldere communicatie en keiharde werkers ..en misschien nog wel het belangrijkste.. altijd positief en persoonlijk contact met alle medewerkers (ook back office: Erszi en Suzanne). Waar bij ons de emoties af en toe hoog opliepen, kwam Leef! met een nuchter, professioneel advies. Bovendien heeft Marc daarnaast enorm veel speurwerk verricht bij gemeente, kadaster, buren, etc. en ging zelfs mee naar de notaris voor advies over de situatie. Dankzij de grote inzet van Leef! zijn wij nu de trotse eigenaren van het huis dat voor ons onmogelijk leek. Ook na de aankoop blijven zij bereikbaar en geïnteresseerd. Kortom, wij zijn HEEL blij met onze makelaar en een 10 is volledig verdiend!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

8,8
03 oktober 2013
René van der Vooren
Met veel meer makelaars zoals Leef! [Jochum Steur] zou de woningmarkt weer in rap tempo kunnen genezen. Heldere, vriendelijke & prettige communicatie. Reële inschatting van de mogelijkheden. Zeer betrouwbaar. Uitstekend adres. Van harte aanbevolen.
  • Enthousiasme: 8
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

9
03 oktober 2013
Simon de Winter
Persoonlijk contact, duidelijke communicatie, goede onderhandeling en aan alle details wordt gedacht in het hele proces, waarin we heel goed en prettig zijn begeleid van het begin tot het einde.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

9,4
02 oktober 2013
Hasan Kilic
Vanaf het eerste moment dat we aan tafel zaten is het vertrouwen afgegeven die uiteindelijk ook is waargemaakt. Er is goed gecommuniceerd, correct begeleid en uiteraard ook de juiste prestatie geleverd. Ik ben zeer tevreden over het resultaat.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9,6
22 september 2013
Menno en Irene
Zeer goede professionele makelaar met veel marktkennis. Jochum is eerlijk, reageert snel en legt de, vaak ingewikkelde, materie goed en duidelijk uit. Hij is een echte aanpakker
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9
17 september 2013
AGM de Boer
omdat ze meedenken en altijd bereid zijn om je te woord te staan. Wij zijn heelte vreden !
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9,6
12 september 2013
Margriet
Leef! (Marc Westerdiep en Jochum Steur) hebben ons uitstekend begeleid met de aankoop van onze woning. Goed en stevig onderhandeld over vraagprijs en precies weten tot hoever ze kunnen gaan. Goede bouwtechnische kennis. Goede opvolging van mail en telefoon (zeker ook van de backoffice, Suzanne en Erzsi!) zelfs na de aankoop helpen ze nu nog met een bezwaarschrift indienen voor de WOZ. Ik zou hen aan iedereen aanraden!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9
07 september 2013
Sandra Hollander
Ik ben door Leef! heel goed en prettig ondersteund bij de verkoop van mijn huis. Jochum is empathisch en zorgvuldig. En heeft gezocht naar de beste mogelijkheden in de markt. Hij is eerlijk en adviseert waar nodig. Hij stond altijd klaar voor het beantwoorden van vragen. Zijn betrokkenheid is groot. Ook Marc, Suzanne en Erzi waren vriendelijk en zorgvuldig. Ik ben zeer tevreden over de persoonlijke en succesvolle manier van werken van Leef!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 8

9,2
03 september 2013
Sjoerd Hak
Men stond altijd klaar voor vragen en advies. Ook de tactiek die er gevolgd zou worden was vooraf goed uitgestippeld en bleek effectief. Goed gevoel voor de markt en de potentiële kopers. Men bleef zelfs tot na de overdracht nog attent. Wel een minpuntje vond ik dat alle prijzen exclusief BTW zijn.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

10
29 juli 2013
José Groen
Jochum Steur is volgens mij de beste en aardigste makelaar in Haarlem. Hij is enthousiast, betrokken, empathisch, en -heel belangrijk-goudeerlijk. Mijn huis was snel verkocht waarbij Jochum uiteraard een belangrijke rol speelde en ook de aankoop van mijn nieuwe appartement veeliep, dankzij Jochum op rolletjes. Hij begeleidde bi alles wat er bij en aan- en verkoop van een huis komt kijken en dat geeft rust in een op zich wel spannende tijd. Ik hoop hier lang te wonen, maar mocht het om een of andere reden nodig zijn mijn huis te verlopen wend ik mij weer tot Jochum.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,4
16 juli 2013
David
Jochum heeft ons ontzettend goed begeleid bij de aankoop van ons eerste huis in Haarlem. Bij elke bezichting gaf hij een duidelijk onderbouwd advies. Hij reageerde altijd snel en deskundig op al onze vragen. Altijd vriendelijk en duidelijk in het contact. Toen we daadwerkelijk in de onderhandelfase terecht kwamen heeft hij een uitstekend resultaat voor ons weten te behalen. Gedurende het hele proces vonden wij het prettig dat er voortdurend iemand met ervaring en kennis van zaken aan "onze kant" stond. Leef makelaars leveren alles wat je van een makelaar verwacht en ook nog vriendelijk en klantgericht. Ik kan geen minpunten aangeven. Als je een makelaar zoekt in Haarlem is dit het bureau om mee samen te werken.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9,8
05 juli 2013
Caroline de Smit
Jochum Steur heeft ons van het begin tot en met het eind geweldige support gegeven met de verkoop van ons huis. Het gevoel dat dit in goede handen was heeft ons veel rust gegeven. Uitstekende, persoonlijke en zeer professionele support.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9
23 juni 2013
L.N.Mansens
Leef! Makelaars is een enthousiast team met jonge mensen. Binnen aanzienlijk korte tijd de aankoop van mijn nieuwe woning rondgemaakt met Jochum (en team). Door middel van duidelijk en frequente communicatie, het traject zorgeloos doorlopen. Kortom, een zeer prettige samenwerking!
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 8

9,6
18 juni 2013
Rob en Saskia Berkhof
Zeer tevreden omdat we binnen 2 1/2 maand via Jochum en zijn kleine, enthousiaste team ons huis in het Kleverpark hebben verkocht, notabene in het slechtste kwartaal qua verkopen sinds jaren!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

10
12 juni 2013
Niels & Jilske
Binnen een maand hebben we via Jochum en Co ons huis verkocht voor het door ons gewenste bedrag. Het enthousiasme, betrokkenheid en de nauwkeurigheid zijn slechts een paar van de sterke punten van dit kantoor. Oprecht, open en eerlijk zijn nog een paar woorden die ons te binnen schieten als we aan de ervaring met Jochum, Mark, Erzi en Suzanne denken. Zelf toen er nog geen overeenkomst was toonde het hele kantoor al betrokkenheid enn dat is tot het einde niet verandert. Bij Leef! halen ze het " harkende snel geld" imago van de makelaar helemaal onderuit. Hier gaat het om service en samen komen tot het beste resultaat. Top!!!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,2
22 mei 2013
Cindi & Robert
Na een start met 'pittige' kanttekeningen van beide kanten, zijn wij de uitdaging om ons huis te verkopen aangegaan met Jochum, en hij met ons. Binnen korte tijd, met daarin veel bezichtigingen, is ons huis verkocht voor een nette prijs. Zowel Jochum als Marc, maar ook Erzsi en Suzanne, hebben ons altijd correct te woord gestaan. Vragen werden binnen zeer korte tijd beantwoordt op heldere wijze. Jochum houdt gedurende het verkoopproces ook de belangen van de verkopers scherp in de gaten. Kortom, een fijn makelaarskantoor!
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

9
16 mei 2013
Suzan
Ik heb in no-time mijn huis verkocht via Leef! makelaars. Wat een fijne makelaar! Wij hebben met zowel Jochem als Marc samengewerkt. Beide heren heb ik ervaren als betrokken en sociaal en tegelijkertijd kundig en professioneel. Het is een makelaarskantoor van deze tijd, op zoek naar nieuwe mogelijkheden op de woningmarkt. Leef! is: - op social media gebied goed bezig, - interactief, - snel en helder in de communicatie, - goed in het mooi presenteren van de woning op funda, - door het uitgebreide (standaard) pakket altijd de makelaar die als eerste naar voren komt bij een zoekopdracht op funda.
  • Enthousiasme: 8
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 8

9,8
17 januari 2013
Peter Pollé
We zouden geen punt weten van kritiek. Van begin tot het eind was alles top geregeld. Kenmerkend was de vakkennis, de zeer snelle communicatie en betrokkenheid van het team. Onze makelaar Jochum is een makelaar zoals in onze ogen een makelaar moet zijn. Bedankt en heel veel succes. Peter en Ina
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9
16 januari 2013
Joost en Jonna
Wij zijn erg tevreden over de service van Leef! Naast goede makelaars zijn het vooral leuke mensen en dat is minstens net zo belangrijk bij dit soort zaken! We voelden ons erg goed begrepen en ze dachten heel goed mee Ze hebben ons geholpen met de aankoop van ons eerste huis in Haarlem. Het huis dat we uiteindelijk gekocht hebben hadden zonder hen niet gekocht omdat we dachten dat het buiten ons bereik was. Op initiatief van Marc en Jochum zijn we toch doorgegaan en hebben uiteindelijk ons droom huis gekocht.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 8
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

9,2
23 december 2012
Aniek
Ik heb het hele team van Leef! ervaren als een groep zeer enthousiaste, professionele mensen. Ik ben vrij vaak met Jochum of Marc op pad geweest en ze hebben mij zeer goed en vakkundig geholpen aan een fantastische woning.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 8
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9,8
14 december 2012
Bas de Jager
Wij hebben ons huis afgelopen maand verkocht, het was een hele klus in deze moeilijke tijd maar zijn meer dan uitstekend bijgestaan door Leef! makelaars. Wat wij vooral hebben ervaren is dat je als klant op nummer 1 staat (en waar kom je dat nog ECHT tegen), hij is uitermate professioneel (afspraak = afspraak, direct bellen na bezichtiging, nabellen maar kijkers, blijven communiceren), is eerlijk en open naar zowel verkoper als koper, is als mens prettig in omgang, benadert het vak op een frisse manier, alle trics & tools om het huis bovenaan Funda te krijgen worden boven water gehaald zonder gebruik te hoeven maken van (onzinnige) betaalde diensten. Wij zijn altijd erg behoudend geweest over makelaars, maar Leef! staat voor het vak makelaar. Dikke pluim voor Jochum en zijn uitstekende team.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9,8
03 december 2012
Michiel
Ontzettend betrokken, pro-actieve en zeer deskundige makelaars. Gemaakte afspraken werden altijd nagekomen, een verademing in deze tijd. Zeer goede en attente ondersteuning vanuit binnendienst. Ons huis in korte tijd verkocht!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9,8
11 oktober 2012
Ruud smit
Denkt mee, is eerlijk en transparant, ook richting koper
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9,2
19 juni 2012
Saskia en Peter
Persoonlijke aanpak, goed advies, super foto's en (360 graden) animaties. Prettig om samen je huis mee te verkopen! In ons geval binnen 2 verkocht!!
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 9

9,4
29 maart 2012
Alex Timmers
Eindelijk een makelaar die waar maakt wat zij zegt en waar je wel het gevoel krijgt dat zij het geld meer dan waard zijn! Jochum heeft bloed, zweet en tranen moeten laten om ons huis te kunnen verkopen. Vanaf het begin eerlijke en duidelijke adviezen, op de meest onmogelijke momenten bereikbaar of een reactie. Zeker het aanraden waar om met Leef Makelaars in zee te gaan!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9,4
22 februari 2012
Jefrie
goede service, klantgericht. Goede onderhandeling. Betrokkenheid, Duidelijk.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 10

9
01 februari 2012
Lucas
Super tevreden over Leef Makelaars en Taxateurs. Wij zijn geholpen door Jochum. Hij is misschien niet de allergoedkoopste (ook zeker niet de duurste), maar zonder twijfel dubbel en dwars het geld waard. Binnen twee weken ons huis verkocht. En dat in een moeilijke tijd. Tevens heeft hij super begeleid bij het aankopen van een ander huis. Hij denkt mee, is meelevend en stapel gek als je het mij vraagt, want hij is altijd bereikbaar en zelfs 's avonds en in weekenden bereid afspraken in te plannen. Daarbij heeft hij keihard onderhandeld waardoor we meer dan 10% van de koopprijs hebben afgehaald. Kortom: Ik zeg doen!
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9,4
11 november 2011
sandra de graaff
wij zijn zeer tevreden over makelaar leef ,het zijn leuke mensen die altijd voor ons klaar staan en heel serieus met de persoonlijke wensen van ons om gaan.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9,6
04 november 2011
Wendy
Heel tevreden over de snelheid en kunde bij de verkoop. Goed en realistisch advies. Jochum is ook een prettig persoon om als vertegenwoordiger van jouw huis de toekomstige kopers rond te leiden. Hij luistert ook goed naar wat je zelf wilt. Gaat flexibel om met werktijden. Weet dat er in de huidige markt soms iets extra's nodig is. Bij aankoop scherp en kritisch op de staat van de bestaande bouw ten opzichte van het verkoopverhaal.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

8,8
13 september 2011
Fieke Arts
Marc en Jochum zijn leuke mannen met veel kennis van zaken waarvoor niets te veel is. Geen gladde kerels met verkooppraatjes, maar een kantoor waar je met een goed gevoel de verkoop aan over laat. In deze moeilijke tijd hebben ze mijn huis binnen 2 maanden verkocht en ik heb de samenwerking steeds als erg prettig ervaren. Zeer snelle terugkoppeling na bezichtigingen, goede presentatie van het huis en koelbloedig tijdens het onderhandelen; ik kan niet anders zeggen dan een absolute aanrader!
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

9
08 september 2011
irene botman
Goede service, prettig contact. Goede folders, professionele voorlichting. Duidelijke communicatie en ook snelle over en weer communicatie naar verschillende partijen.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 8
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

10
24 augustus 2011
Wendy Cox-Hofman
Enorm veel kennis van zaken. Zeer snel antwoord op vragen. Heel open en enthousiast. Zowel prive als zakelijk ingeschakeld.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9
02 juli 2011
Paul Schous
Jochem Steur is een vriendelijke vent die "mijn" taal spreekt. Hij is realistisch en heeft meer dan voldoende kennis van het woningaanbod waarin hij zegt specialist te zijn (30-er jaren woningen in Haarlem) Mijn woning was, ondanks de moeizame markt van dit moment, binnen 1,5 week verkocht. Wat mij betreft een aanrader. Waarom geen 10 als beoordeling: Volmaakte mensen bestaan niet, dus dat zal ook voor Leef! Makelaars (lees: Jochem Steur) gelden.
  • Enthousiasme: 9
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

9,6
14 maart 2011
Anne en Jan Larsen
Wij zijn Jan en Anne Larsen. Wij wonen bijna recht tegenover Jochem Steur. Zo kenden we Jochem al enige jaren en waren ook zonder zakelijke belangen al onder de indruk van de prettige persoonlijkheid van Jochem.Voor ons was het niet moeilijk te kiezen voor Leefmakelaars . En dat is ons niet tegen gevallen. Geweldig, wat een enthousiasme. En jochem heeft de gave om niet iets te beloven wat hij niet waar kan maken. Na het te koop stellen van ons huis, wil je eigenlijk dat het dezelfde dag verkocht is. Maar Jochem weet het verlangen met takt in te bannen. En zowaar was ons huis binnen 3 weken verkocht, voor een hele mooie prijs. Wij zijn super tevreden over de bemiddeling van Jochem.Een extra compliment voor de presentatie op Funda.nl. Van iedereen kregen wij lof toe gezwaaid.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 9

9,2
28 februari 2011
Michiel Nijssen
Voor het eerst een woning kopen en daarnaast de omgeving Haarlem nog niet in de puntjes te kennen vraagt om een goede begeleiding op zoek naar mijn ideale huis. En dat is wat ik heb gekregen bij Leef! makelaars. Naar aanleiding van mijn wensenlijstje hebben we de passende buurten uitgezocht aangevuld met de ervaring van de makelaar over gehorigheid etc. Daarnaast zijn we een aantal woningen wezen bekijken om te ervaren hoe de huizen in het 'echt' zijn. Op basis hiervan kan je een goed vergelijk maken in het vervolg van de zoektocht. Als eerste woningkoper is het fijn om een ervaren makelaar bij je te hebben die goed oog heeft voor de kwaliteit van de kozijnen, cv ketel en al die andere dingen. Ook in de zaken rondom de papieren afhandeling zorgde Leef!makelaars dat alles perfect bleef lopen en dat ik me kon richten op alle andere bijkomende zaken. Kortom, ik ben dik tevreden over het totaalpakket dat Leef!makelaars aanbiedt. Goede adviezen gebaseerd op ruime ervaring , superservice en alles binnen een gezellig team!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 8
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 10

9,4
27 december 2010
Julia Driehuis en Michel Buchner
Via vrienden zijn wij in contact gekomen met Leef! Makelaars. Eigenlijk stonden wij al op het punt om in zee te gaan met een andere makelaar, maar achteraf zijn we heeeel blij dat we voor Leef! hebben gekozen! Vooral de persoonlijke benadering sprak ons zeer aan. Jochum neemt altijd de tijd voor je, is zeer enthousiast en kijkt goed naar jouw wensen en voorkeuren. Wat ons verder zeer aansprak is de mogelijkheid die Jochum biedt om ook 's avonds en in het weekend bezichtigingen te plannen. Wij hebben altijd het gevoel gehad dat er hard gewerkt werd en op de juiste manier. En met resultaat! Onze woning was binnen 3 maanden verkocht! Ook wordt je consequent van alle vorderingen op de hoogte gesteld. Wij zouden een volgende keer zeker weer voor Leef! Makelaars kiezen!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 9

10
21 december 2010
Julia en Michel
Jochum Steur heeft ons goed geholpen bij de verkoop van de woning. Bij Leef! was het voor ons mogelijk om ook in het weekend en 's avonds bezichtingen te plannen. Onze woning heeft slechts 2,5 maand te koop gestaan ondanks het grote aanbod in de straat. De service is goed, Jochum denkt goed mee en gaat voor resultaat met oog voor de klant, zowel koper als verkoper.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,8
03 november 2010
Roeland
Jochum is een zeer betrokken, creatieve en kritische makelaar. Hij is flexibel en staat altijd voor je klaar. Hij weet na een tijdje heel goed wat je wilt en houdt je doel goed voor ogen. Zo behoedt hij je voor een miskoop. De ondersteunende staf is altijd bereikbaar en zeer bekwaam. Jochums betrokken en persoonlijke manier van werken was voor ons heel verfrissend! LEEF! Makelaars begeleidt je bij de koop van je huis van begin tot aan de overdracht bij de Notaris!
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

9,4
03 november 2010
Ted Punt
Enthousiast, komt afspraken na en beheerst de materie. Verder is het gewoon een aardige vent.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 9
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 10

10
20 oktober 2010
Jorn van den Eijkhof
Jochum Steur, is een enthousiaste, vriendelijke makelaar die hard voor ons heeft gewerkt. Hij is zeer flexibel, werkt zelfs in de weekenden en avonden. Bij bezichtigingen is hij kritisch en realistisch waar nodig. Ik adviseer iedereen die op zoek is naar een makelaar met know-how van aan- of verkoop Leef! Makelaars in de hand te nemen.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 10
  • Marktkennis: 10

9,4
15 oktober 2010
Yvonne Sijm
Jochum heeft veel kennis en ervaring, maar het is vooral ook erg prettig om samen zaken te doen. Hij is enthousiast en reageert altijd snel en geduldig, ook op alle onbenullige vragen die we als huizenmarkt-leek stelden. Bovendien is zowel onze aankoop als verkoop snel geregeld en tegen een goede prijs.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 8
  • Marktkennis: 9

9,6
15 oktober 2010
Eelco Berkhout
Jochum is een enthousiaste en deskundige makelaar. Hij heeft een goede kijk op de markt, ons huis was dan ook binnen twee weken verkocht en dat in deze tijd! Daarnaast is Jochum goed bereikbaar en van begin tot eind betrokken bij het verkoopproces. Ook bij de andere medewerkers van Leef! kan je rekenen op een persoonlijke benadering.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 9
  • Creativiteit: 9
  • Marktkennis: 10

8,6
15 oktober 2010
Jorrit van der Heide
Hij begrijpt wat zijn klanten willen en is altijd bereikbaar en bereid om (ook onbenullige) vragen te beantwoorden.
  • Enthousiasme: 10
  • Snelheid van reageren: 10
  • Afspraken nakomen: 10
  • Creativiteit: 5
  • Marktkennis: 8

 

Klik hier om je mening over jouw makelaar te geven

 

 

 

Lees de laatste 10 beoordleingen over makelaars op WIDBM