Hoe schrijf ik een beoordeling

Heb jij een goede of juist slechte ervaring gehad met een makelaar? Laat dan je mening weten door een beoordeling over de makelaar te geven. Daarmee help je anderen die een goede makelaar zoeken.

Waarom beoordelen?

Niemand weet of een bepaalde makelaar erg goed is of dat je die maar beter niet kan inhuren. Dankzij jouw hulp maak je het makkelijk voor anderen om een goede keuze te maken. Om precies die makelaar te vinden die z’n werk goed doet en hetzelfde belangrijk vindt. Wanneer je een beoordeling geeft verzoeken we jou om een paar vragen te beantwoorden. Dit duurt maximaal 2 minuten. Eenvoudig en snel.

Wat vragen we?

Allereerst kies je jouw makelaar en daarna kan je in je eigen woorden vertellen waarom je die makelaar goed of slecht vindt, en of je de makelaar aan iemand anders zou aanbevelen. Ook je mening over deze 5 punten willen we weten:

  • Enthousiasme
  • Snelheid van reageren
  • Afspraken nakomen
  • Creativiteit
  • Marktkennis

Daarmee wordt dan het totaal cijfer bepaald. Samen met alle andere beoordelingen weten we dan wie de beste makelaar is.

Anoniem beoordelen?

Helaas, dat gaat niet door. Als jij graag wilt dat jouw informatie een andere koper of verkoper van een huis helpt bij het vinden van de beste makelaar, dan is anoniem eenvoudigweg niet geloofwaardig genoeg. Het belang van het kiezen voor de juiste makelaar bij het (ver)kopen van een huis is zo groot dat de kwaliteit van beoordelingen belangrijker is dan meer beoordelingen maar dan anoniem. Een makelaar krijgt pas een cijfer als er minstens 5 beoordelingen zijn gegeven. Dat is wel zo eerlijk.