Awards - Wie is echt de Beste Makelaar?

Het hele jaar lang werk je je uit de naad om jouw klanten tevreden te stellen, door een huis te verkopen of een woning aan te kopen. Tussen negen en vijf, maar ook vaak daarbuiten. 's Avonds of in het weekend. Dat hele lange jaar kunnen consumenten laten weten hoe ze de kwaliteit en inzet van jou als makelaar waarderen door een beoordeling te geven op onze website Wie Is De Beste Makelaar. Uiteindelijk mag de allerbeste van de besten zichzelf 'Makelaar van het Jaar' noemen. En daar wachten we natuurlijk allemaal met spanning op…
 
Normaal gesproken worden in januari van ieder jaar de awards uitgereikt aan die makelaars die, dankzij de beoordelingen, met kop en schouders boven de rest uitsteken. Dit jaar ging dat net even anders. Na de awards van vorig jaar is besloten door de organisatie om de beoordelingscriteria aan te passen en dat leverde toch enige verwarring op, niet alleen bij de makelaars maar ook binnen de organisatie zelf. Dus voordat we overgaan tot de makelaars die zich de beste makelaar van het afgelopen jaar mogen noemen, bieden we allereerst onze oprechte excuses hiervoor aan. 
 
Zoals gezegd was er enige verwarring over de beoordelingscriteria en dat heeft er toe geleid dat we dit jaar meerdere winnaars hebben op basis van verschillende criteria. Allen bijzonder goede makelaars met een uitstekende beoordeling van hun opdrachtgevers, maar sommigen verdienen een extra credit omdat zij ook de beste makelaar zijn voor hun bezichtigers. Kan jij het nog volgen? Lastig he? Ik hoop dat je daarom begrijpt dat wij er zelf ook wat moeite mee hadden.
Genoeg geschreven, dit is het moment waar jullie allemaal op wachten. De beste makelaar van 2022 voor opdrachtgevers én bezichtigers (dus op basis van de nieuwe criteria) is geworden: 


De criteria:
Om in aanmerking te komen voor de titel 'Beste Makelaar van het Jaar 2022' zijn er vijf criteria waar je als makelaar aan dient te voldoen:

  • minimaal 24 beoordelingen in het betreffende jaar
  • minimaal 1 beoordeling in elk kwartaal
  • de hoogste gemiddelde score van het jaar
  • bij Ex aequo, wordt gekeken naar het hoogste aantal beoordelingen in dit jaar
  • minimaal 25% van alle beoordelingen dient te komen van niet-aan/verkopers. Oftewel 25% dient van kijkers of kopers afkomstig te zijn. 

2022 - Puntman Makelaardij uit Arnhem

Gemiddelde score van 9.968
59 beoordelingen, waarvan er 18 afkomstig zijn van een bezichtiger of koper.  
Gefeliciteerd!  
 
De provinciewinnaars op basis van beoordelingen van verkopers én bezichtigers zijn: 

 

Zoals gezegd zijn er dit jaar meerdere winnaars op basis van verschillende criteria, want we hebben besloten om de Beste makelaar award ook uit te reiken aan de Beste Makelaar die alleen door verkopers is beoordeeld (volgens de oude criteria). Op basis van deze criteria is 

De Makelaers | De Aankoopmakelaers uit Amsterdam met een gemiddelde beoordeling van een 10 de overtuigende winnaar. Dus ook zij mogen zichzelf De beste makelaar van 2022 noemen. Gefeliciteerd!  

Onderstaand ook alle provinciewinnaars op basis van deze criteria.

 

2021 - De Winnaar: Puntman Makelaardij!

Voor de 4e keer in de afgelopen 7 jaar, is Puntman Makelaardij uit Arnhem weer de winnaar van de begeerde Wie is de Beste Makelaar Award! Van harte gefeliciteerd Claudia en Wilfred Puntman met het behalen van deze award met een 10.0 als beoordelingscijfer van al jullie klanten in 2021! 

De landelijke nummer 2 dit jaar is De Makelaers | De Aankoopmakelaers uit Amsterdam met tevens een 10.0 als beoordelingscijfer. Aangezien zij net iets minder beoordelingen hebben als Puntman Makelaardij, zijn De Makelaers op de tweede plek geeindigd. Van harte gefeliciteerd met het wederom behalen van deze mooie prestatie! Naast de landelijke nummer 2 positie zijn De Makelaers de winnaar van de Award voor Beste Makelaar van Noord-Holland. Dubbel feest dus!

Op nummer 3 dit jaar staat Arnold Taal Makelaardij uit Den Haag met een fantastische score van 9.99. Tevens de Award winnaar van Beste Makelaar van Zuid-Holland. Ook hier dubbel proficiat met deze geweldige klantwaardering!

Makelaars uit heel Nederland zijn het hele jaar door hun klanten beoordeeld aan de hand van reviews. Op basis van de volgende punten kwam een algemeen beoordelingscijfer tot stand: enthousiasme, snelheid van reageren, afspraken nakomen, creativiteit en marktkennis.

Naast de landelijke winnaars, heeft ook elke provincie Award-winnaars.

Bekijk alle Provinciale winnaars!

Alle 2021 winnaars van harte gefeliciteerd en op naar nog meer mooie klantwaarderingen in 2022!

 

2020 - De Winnaars: Puntman Makelaardij, Makelaar Bert en De Makelaers!

Na een spannende nek-aan-nek race is de award voor de beste makelaar van Nederland 2020 uitgereikt aan maar liefst drie makelaars: ‘Puntman Makelaars’ uit Arnhem, ‘Makelaar Bert’ uit Amsterdam en ‘De Makelaers’ ook uit Amsterdam mogen zich alle drie de allerbeste van het afgelopen jaar noemen. Makelaars uit heel Nederland zijn het hele jaar door hun klanten beoordeeld aan de hand van reviews. Op basis van de volgende punten kwam een algemeen beoordelingscijfer tot stand: enthousiasme, snelheid van reageren, afspraken nakomen, creativiteit en marktkennis. Met alle drie een overtuigende 10 als algemeen beoordelingscijfer werd het een gelijkspel en kon de organisatie niet anders dan alle drie de makelaars als winnaar te benoemen.

Bekijk de video van de uitreiking van de Awards:

 

2019 - De Makelaers - Amsterdam

Dat is beste makelaar van Nederland in 2019

Met  een 10 als gemiddelde cijfer, gekregen van hun tevreden klanten, staat De Makelaers torenhoog in de ranking. Zij weten hun dienstverlening dusdanig goed af te stemmen op de klanten, dat die bereid zijn om niets anders dan een 10 als score te geven. Dat deze ontzettend hoge score wel degelijk verdiend is, lees je in de beoordelingen over hun dienstverlening.

Op de tweede plek, met een 9,999 als score vinden we een andere makelaar uit Amsterdam: Makelaar Bert. Zij volgen de nummer een op 1 duizendste.... Ja, zo klein zijn de marges tussen de beste makelaars! In 2018 eindigde Makelaar Bert overigens op de derde plaats, een mooie stijging dus.
Het blijft een nek-aan-nek strijd in Amsterdam...

Dave Crolla Makelaardij uit Maastricht treffen we aan op de derde plek van Nederland, hij blijft meespelen in de top.

Wederom een spannend jaar, waarbij de beste makelaars van het land erg dicht bij elkaar staan qua score.
Het is duidelijk dat zij hun klanten dusdanig weten te enthosuiasmeren, en de verwachtingen weten te overtreffen, dat ze dikke en vette tienen blijven scoren. 

In 2019 zijn er 7 makelaars met een score hoger dan een 9,9. In totaal zijn er 59 makelaars die een 8 of hoger hebben gescoord als gemiddelde.
Als criteria dienen de makelaars minimaal 24 beoordelingen te hebben, waarvan er minimaal 1 per jaargetijde.

Provinciale winnaars

 

2018 - Puntman Makelaardij - Arnhem

Dat is beste makelaar van Nederland in 2018

Met een 9,999 als gemiddelde cijfer, gekregen van hun tevreden klanten, staat Puntman Makelaars weer bovenaan de ladder. Inderdaad, ook dit jaar was het nodig om op de duizendste precies te kijken wie er gewonnen heeft. Ook in 2015 mochten zij de titel 'Beste Makelaar van Nederland' al een keer dragen. Dat deze ontzettend hoge score wel degelijk verdiend is, lees je in de beoordelingen over hun dienstverlening.

Op de tweede plek, met een 9,996 als score is wederom De Makelaers uit Amsterdam geeindigd. Vorig jaar werden zij ook tweede. Blijft een knappe prestatie! Makelaar Bert, ook uit Amsterdam, hebben een verdiende derde plaats met een 9,991 als gemiddelde beoordelingscijfer over 2018. Het is een nek-aan-nek strijd in Amsterdam...

Wat een spanning dit jaar, waarbij de beste makelaars van het land erg dicht bij elkaar staan qua score. Het is duidelijk dat zij hun klanten dusdanig weten te enthosuiasmeren, en de verwachtingen weten te overtreffen, dat ze dikke en vette tienen blijven scoren. Maar liefst acht makelaars scoorden gedurende het jaar 2018 hoger dan een 9,9 gemiddeld, met minimaal 24 beoordelingen.

Provinciale winnaars

 

2017 - F1 & Riant Makelaars Groningen

Dat is beste makelaar van Nederland in 2018

Zij hebben maar liefst een 9,978 als gemiddelde cijfer gekregen van hun tevreden klanten. Inderdaad, dit jaar was het nodig om op de duizendste precies te kijken wie er gewonnen heeft. Dat deze ontzettend hoge score wel degelijk verdiend is, lees je in de beoordelingen over hun dienstverlening.

Op de tweede plek, met een 9,976 als score staat de nummer 1 van 2016, De Makelaers uit Amsterdam. House2Day Makelaars (Zwolle) hebben een verdiende derde plaats met een 9,968 als gemiddelde beoordelingscijfer over 2017.

 

2016 - De Makelaers (Amsterdam)

Dat is beste makelaar van Nederland in 2016

Zij hebben maar liefst een 9,96 als gemiddelde cijfer gekregen van hun tevreden klanten. Dat deze ontzettend hoge score wel degelijk verdiend is, lees je in de beoordelingen over hun dienstverlening.

 

2015 - Puntman Makelaardij (Arnhem)

Dat is beste makelaar van Nederland in 2015

Zij hebben maar liefst een 9,8 als gemiddelde cijfer gekregen voor hun werk. Hun klanten zijn echt, maar dan ook echt tevreden over de dienstverlening! Mocht je het leuk vinden, lees dan de beoordelingen over hun dienstverlening.

 

2014 - Dave Crolla Makelaardij (Maastricht)

Dat is beste makelaar van Nederland in 2014

In 2013 was Dave Crolla voor het eerst makelaar van het jaar en dit jaar zet hij dat voort. Met een fenomenale 9,8 als gemiddelde score in 2014. Zijn klanten zijn echt, maar dan ook echt tevreden over de dienstverlening! Mocht je het leuk vinden, lees dan de beoordelingen over zijn dienstverlening.