Awards - Wie is echt de Beste Makelaar?

Het hele jaar lang werken makelaars zich uit de naad (of niet) om hun klanten tevreden te stellen, door een huis te verkopen of een woning aan te kopen. Tussen negen en vijf, maar ook daarbuiten. 's Avonds of in het weekend.

Dat hele lange jaar kunnen consumenten laten weten hoe ze de kwaliteit en inzet van de makelaar waarderen door een beoordeling te geven op de onafhankelijke vergelijkingssite Wie Is De Beste Makelaar. Uiteindelijk mag de allerbeste van de besten zichzelf 'Makelaar van het Jaar' noemen.

In januari van ieder jaar worden de awards toegekend aan die makelaars die, dankzij de beoordelingen, met kop en schouders boven de rest uitsteken. Bekijk hieronder per jaar welke makelaars die eer verdiend hebben!

De criteria:
Om in aanmerking te komen voor de titel 'Beste Makelaar van het Jaar' zijn er vier criteria waar je als makelaar aan dient te voldoen:

  • minimaal 24 beoordelingen in het betreffende jaar
  • minimaal 1 beoordeling in elk kwartaal
  • de hoogste gemiddelde score van het jaar
  • bij Ex aequo, wordt gekeken naar het hoogste aantal beoordelingen

Naast de uitreiking van de jaarlijkse Awards voor Beste Makelaar, is er ook de uitreiking van het Keurmerk "Uitstekende Makelaar".

2020 - De Winnaars: Puntman Makelaardij, Makelaar Bert en De Makelaers!

Na een spannende nek-aan-nek race is de award voor de beste makelaar van Nederland 2020 uitgereikt aan maar liefst drie makelaars: ‘Puntman Makelaars’ uit Arnhem, ‘Makelaar Bert’ uit Amsterdam en ‘De Makelaers’ ook uit Amsterdam mogen zich alle drie de allerbeste van het afgelopen jaar noemen. Makelaars uit heel Nederland zijn het hele jaar door hun klanten beoordeeld aan de hand van reviews. Op basis van de volgende punten kwam een algemeen beoordelingscijfer tot stand: enthousiasme, snelheid van reageren, afspraken nakomen, creativiteit en marktkennis. Met alle drie een overtuigende 10 als algemeen beoordelingscijfer werd het een gelijkspel en kon de organisatie niet anders dan alle drie de makelaars als winnaar te benoemen.

Bekijk de video van de uitreiking van de Awards:

 

2019 - De Makelaers - Amsterdam

Dat is beste makelaar van Nederland in 2019

Met  een 10 als gemiddelde cijfer, gekregen van hun tevreden klanten, staat De Makelaers torenhoog in de ranking. Zij weten hun dienstverlening dusdanig goed af te stemmen op de klanten, dat die bereid zijn om niets anders dan een 10 als score te geven. Dat deze ontzettend hoge score wel degelijk verdiend is, lees je in de beoordelingen over hun dienstverlening.

Op de tweede plek, met een 9,999 als score vinden we een andere makelaar uit Amsterdam: Makelaar Bert. Zij volgen de nummer een op 1 duizendste.... Ja, zo klein zijn de marges tussen de beste makelaars! In 2018 eindigde Makelaar Bert overigens op de derde plaats, een mooie stijging dus.
Het blijft een nek-aan-nek strijd in Amsterdam...

Dave Crolla Makelaardij uit Maastricht treffen we aan op de derde plek van Nederland, hij blijft meespelen in de top.

Wederom een spannend jaar, waarbij de beste makelaars van het land erg dicht bij elkaar staan qua score.
Het is duidelijk dat zij hun klanten dusdanig weten te enthosuiasmeren, en de verwachtingen weten te overtreffen, dat ze dikke en vette tienen blijven scoren. 

In 2019 zijn er 7 makelaars met een score hoger dan een 9,9. In totaal zijn er 59 makelaars die een 8 of hoger hebben gescoord als gemiddelde.
Als criteria dienen de makelaars minimaal 24 beoordelingen te hebben, waarvan er minimaal 1 per jaargetijde.

Provinciale winnaars

 

2018 - Puntman Makelaardij - Arnhem

Dat is beste makelaar van Nederland in 2018

Met een 9,999 als gemiddelde cijfer, gekregen van hun tevreden klanten, staat Puntman Makelaars weer bovenaan de ladder. Inderdaad, ook dit jaar was het nodig om op de duizendste precies te kijken wie er gewonnen heeft. Ook in 2015 mochten zij de titel 'Beste Makelaar van Nederland' al een keer dragen. Dat deze ontzettend hoge score wel degelijk verdiend is, lees je in de beoordelingen over hun dienstverlening.

Op de tweede plek, met een 9,996 als score is wederom De Makelaers uit Amsterdam geeindigd. Vorig jaar werden zij ook tweede. Blijft een knappe prestatie! Makelaar Bert, ook uit Amsterdam, hebben een verdiende derde plaats met een 9,991 als gemiddelde beoordelingscijfer over 2018. Het is een nek-aan-nek strijd in Amsterdam...

Wat een spanning dit jaar, waarbij de beste makelaars van het land erg dicht bij elkaar staan qua score. Het is duidelijk dat zij hun klanten dusdanig weten te enthosuiasmeren, en de verwachtingen weten te overtreffen, dat ze dikke en vette tienen blijven scoren. Maar liefst acht makelaars scoorden gedurende het jaar 2018 hoger dan een 9,9 gemiddeld, met minimaal 24 beoordelingen.

Provinciale winnaars

 

2017 - F1 & Riant Makelaars Groningen

Dat is beste makelaar van Nederland in 2018

Zij hebben maar liefst een 9,978 als gemiddelde cijfer gekregen van hun tevreden klanten. Inderdaad, dit jaar was het nodig om op de duizendste precies te kijken wie er gewonnen heeft. Dat deze ontzettend hoge score wel degelijk verdiend is, lees je in de beoordelingen over hun dienstverlening.

Op de tweede plek, met een 9,976 als score staat de nummer 1 van 2016, De Makelaers uit Amsterdam. House2Day Makelaars (Zwolle) hebben een verdiende derde plaats met een 9,968 als gemiddelde beoordelingscijfer over 2017.

 

2016 - De Makelaers (Amsterdam)

Dat is beste makelaar van Nederland in 2016

Zij hebben maar liefst een 9,96 als gemiddelde cijfer gekregen van hun tevreden klanten. Dat deze ontzettend hoge score wel degelijk verdiend is, lees je in de beoordelingen over hun dienstverlening.

 

2015 - Puntman Makelaardij (Arnhem)

Dat is beste makelaar van Nederland in 2015

Zij hebben maar liefst een 9,8 als gemiddelde cijfer gekregen voor hun werk. Hun klanten zijn echt, maar dan ook echt tevreden over de dienstverlening! Mocht je het leuk vinden, lees dan de beoordelingen over hun dienstverlening.

 

2014 - Dave Crolla Makelaardij (Maastricht)

Dat is beste makelaar van Nederland in 2014

In 2013 was Dave Crolla voor het eerst makelaar van het jaar en dit jaar zet hij dat voort. Met een fenomenale 9,8 als gemiddelde score in 2014. Zijn klanten zijn echt, maar dan ook echt tevreden over de dienstverlening! Mocht je het leuk vinden, lees dan de beoordelingen over zijn dienstverlening.